Izgalmas várakozás.

Minden évben megválasztják a világ legjobb repterét, az utasok értékelései alapján. A légitársaság- és repülőtér-értékelő oldal, a Skytrax  2023-ban is összeállította a Föld legjobb légikikötőinek listáját, ennek élére egy korábbi egyeduralkodó tért most vissza.

2020-ig egymást követő 8 évben a szingapúri volt a világ legjobb reptere, majd 2 évig a dohai Hamad Nemzetközi Repülőtér vette át a vezetést. Idén viszont újra a szingapúri Changi lett győztes.

A Changi Nemzetközi repülőtér rendszeresen a dobogón végez a világ legjobb repülőterei versenyében.

Az épületben megismerhetjük a régió lenyűgöző élővilágát, helyet kapott ugyanis egy botanikus kert, egy orchidea kert, de kaktuszok, napraforgók, lepkekert és egy tavacska is vár az utazókra. Az egyik fő attrakció a 40 méter magas beltéri vízesés.

A tetőn pedig egy medence és elképesztő kilátás fogad. Két terminál számtalan üzlettel és ingyenes mozival vár. Magával ragadó a teljes repteres élményt – a megérkezéstől a felszállásig.

Az elmúlt két év győztese, a katari Dohában található Hamad Nemzetközi Repülőtér lett most az ezüstérmes, rajtuk kívül még a tokiói Haneda, a szöuli Incheon és a párizsi Charles de Gaulle került be a top 5-be. A hazai Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a tavalyihoz képest három helyet előrelépve a 77. helyen végzett.

Forrás: firstclass.hu