Tekerni kell, ha fényekre vágyunk.

Az áram nem magától keletkezik – egyre többen ismerjük fel, hogy mindennek ára van. A budapesti II. kerületben is igyekeznek idén spórolni, ahogy az országban mindenhol. Ezért egy egészen különleges karácsonyi világítást helyeztek üzembe, amely akkor világít, ha megdolgozunk érte.

Egész pontosan egy biciklihajtású karácsonyi füzér várja majd a látogatókat a Mechwart ligetben. A hírt Őrsi Gergely polgármester közölte a facebook oldalán.

A fenntarthatóság jegyében a szokásos kerületi díszkivilágításról most lemond a kerület, de a karácsonyi hangulat megteremtése idén sem maradhat el. A került vezetése azt ígérte, hogy alternatív módon próbálnak majd karácsonyi hangulatot varázsolni. A Mechwart ligetnél a tér közepén a világítás és a fényforrások egy része megújuló energiával üzemel. Van olyan része a térnek, ami csak akkor világít, ha jó gyorsan megtekerjük az energiaellátást szolgáló bicikliket. A töltőbiciklik használatával mindenki megtapasztalhatja, hogy mekkora energiára van szükség már egy-egy fényfüzér világításához is

Az installáció november első vasárnapján, 27-én lesz teljes, akkor lehet a kerékpárokat használni és akkor kezdődnek az adventi programok is.

Forrás: 24.hu