Benn a városban, mégis kinn a zöldben.

Ha a fővárosunkra gondolunk, sokaknak bizonyára a dugók, a zajos belváros, a sietős tömegek ugranak be. Pedig Budapest tele van zöldfelületekkel, egészen pontosan 525 négyzetkilométere nem csak urbánus gondokat és értékeket, de természeti problémákat és kincseket is rejt.

Bizony, vannak itt napsütötte sziklák, árnyat adó erdők, rejtélyes lápok, eldugott kertek. Szerencse, hogy vannak olyan elkötelezett szervezetek, egyesületek is, amelyek összegyűjtik a felkeresésre érdemes helyeket, és különböző anyagokkal hívják fel rájuk a figyelmünket. A Magyar Természetvédők Szövetsége például most egy látványos, közérthető szórólappal jelentkezett. A kerületi bontásban bemutatott helyszínek bizonyára még a tősgyökeres budapestieknek is tartogatnak meglepetéseket.

A szórólap Budapest tíz védett területét mutatja be, amelyek kiemelkedő természeti, kulturális, geológiai, vagy tájképi értékeikkel méltán élvezik főváros, esetenként az országos védettség státuszát. Remélhetőleg az összeállítás kedvet hoz a kimozduláshoz, barangoláshoz – városon belül is!

További információ itt érhető el: mtvsz.hu

Forrás: mtvsz.hu