Izgalmak a tölcséren túl.

Rajongsz a sima tölcséres fagyiért, de szívesen próbálsz ki újdonságokat is? Hagyd magad elcsábulni!

1. Fagyi tacos

Csak a neve tacos, az íze természetesen nem, a fagylalt finom ostyában landol. A díszítés sem mindennapi, ehető arany, csokiszirup és látványos, pezsgő édességek kerülnek a tacosokra, hogy minél jobban hasonlítsanak névadójukra.

Fotó: Sweet Cup/Mylo

2. Kakigōri

A kakigōri egy népszerű japán édesség, ami sziruppal ízesített jégből készül. 1869-ben készítették először ezt a különlegességet, amelynek ízesítéséhez epret, cseresznyét, citromot, zöld teát, szőlőt, dinnyét és sűrített tejet is használhatnak. Nagyon hasonlít a jégkásához, de durvább az állaga, és mindig kanállal eszik.

Fotó: shizuokagourmet.com

3. Fagyivirágok

Művészet a tölcsérben: a gyönyörű fagyivirágok Budapesten is kaphatóak.

Fotó: i-Creamy/Facebook

4. Macaron fagylalt szendvics

A klasszikus macaron és a hűsítő fagylalt találkozása. Isteni lehet a nagy melegben!

Fotó: Van Che

5. Gótikus fagylalt

Különleges trend azoknak, akik kerülik a hercegnős csillogást. Egyelőre Los Angeles-ben kapható a sajátos fekete fagyi, a nem mindennapi színt aktív szén segítségével érik el, a díszítéshez kókuszforgácsot, oreót használnak.

Fotó: little.damage/Instagram

6. Fagyi burrito

Három gombóc fagyit és szivárványosan szikrázó díszítéseket rejtenek a vattacukorból készült tortilla tekercsek.

Fotó: foodbeast/Instagram

7. Galaktikus jégkrémek

Az biztos, hogy nagyon látványos a 2016-ban debütált kézműves jégkrém, amelynek összetételéről és ízéről egyelőre nincs több információnk.

Fotó: lichipan/Instagram

8. Spagetti fagyi

Mintha csak egy tál tészta lenne, úgy fest ez a fagyi. A „paradicsomos” változat mellett más tésztaféleségekkel is találkozhatunk a németországi cukrászdában.

Fotó: Uwe Anspach/DPA

9. Sötétben világító fagylalt

Eredetileg Halloween-re készült ez a látványos édesség. A sötétben világító tulajdonságát egy kalcium által aktivált fehérjének köszönheti, ami működésbe lép, ha nyalni kezded az édességet. Feltéve, ha van nálad kb. 60 ezer Ft, hogy vehessél egyetlen gombócot.

Fotó: www.neatorama.com

10. Prémium minőségű nem olvadó jégkrém

A fagyi, ami nem csöpög, nem folyik, nem olvad el. Egy fiatalember megalkotta a természetes, fagyasztva szárított jégkrémet, aminek nem árt a tűző nap, a kánikula sem.

Fotó: Gastronaut Ice Cream

Forrás: Oddee