Közel a természethez.

Lélekben sokan vágynak arra, hogy kiszakadva a rohanásból, a világtól távol, a civilizáció vívmányai nélkül éljék a mindennapjaikat, de vajon mennyire boldogulnának Cabo Polonio-ban?

Cabo Polonio egy aprócska óceánparti település Uruguay keleti partján.

A falu részén egy világítótorony áll és pásztáz két sziklás szigetet. Az épület az egyetlen az egész településen, amely az elektromos hálózatra csatlakozik. A néhány száz házikóból ugyanis egyetlen egyben sincs elektromos áram vagy folyóvíz, még csatorna se. Csupán pár üzlet és ház rendelkezik generátorral, napelemmel vagy szélerőművel. A friss vizet kútból vagy esővízből nyerik.

Es invierno en el cabo...

Cabo Polonio elszigeteltségében szerepet játszanak a vándorló homokdűnék is, amelyek elzárják az ország nagy részétől a települést. A falu 7 km-re fekszik a főúttól, de nem vezet út Cabo Polonio-ba. Kizárólag gyalog lehet megközelíteni, vagy négykerék-meghajtású járművel.

Cabo Polonio

A település fő attrakciója maga az Atlanti-óceán és a parti strand, a víz és a homok, valamint az ott élő oroszlánfókák. Érdekesek a mozgó vándorló homokdűnék is, amelyeket a szél odébb fúj.

Cabo Polonio-ban találjuk Dél-Amerika egyik legnagyobb oroszlánfóka telepét.

Az állatok otthonra leltek a falutól keletre és északra fekvő két szigeten, valamint a félsziget csúcsán, ezért könnyű őket megfigyelni a világítótoronyból. Gyakran látni erre bálnákat is, amelyek menedéket keresnek a nyugodt vizekben. Az egyik legsötétebb és legtisztább égboltot és legfényesebb holdat is itt csodálhatjuk meg, az utcai fények itt nem zavarják a látképet.

House in Cabo Polonio, Uruguay

Cabo Polonio viszonylag nyugodt a téli hónapokban, azaz májustól szeptemberig. Ezen idő alatt csak néhány nagyon elszánt nomád, természetrajongó, kutató és halász tartózkodik a településen, de nyáron, azaz januárban megindul az élet: az egyik legnépszerűbb hellyé válik Uruguay-ban. Idilli elhelyezkedése, festői környezete, nyugodtság, lassú tempója, rengeteg turistát vonz és az argentin és brazil hippik is szép számmal érkeznek.

Cabo Polonio

A turizmus fellendülésével egyre több hostel és vendéglő nyílt, de a legtöbben a helyiektől szeretnek házat bérelni. Az áram hiánya romantikusnak tűnhet pár napig – az itt élők kevésbé tartják annak. Mivel elektromos hálózat nem létezik, így csak egy bolt generátoráról lehet a mobilt tölteni, mobilszolgáltató és internet ugyanakkor elérhető. A sötétben gyertyafény mellett zajlik az élet.

Cabo Polonio nacht

Forrás: www.amusingplanet.com