Nyugodt, egészséges életre vágysz?

Saját házat szeretnél, de nem elég hozzá a pénzed? Semmi gond! Ha hajlandó vagy Ollolai-ba költözni, akkor fillérekért lehet a tied egy bájos kis házikó.

https://www.instagram.com/p/Bd5-3iil_ow/?utm_source=ig_embed

A Szardínia mesés szigetén, hegyek ölelésében található olasz településen most 200 elhagyott ház várja tulajdonosát, mindössze – kapaszkodj meg! – 1 euróért. A falu eltökélt célja, hogy új lakókat próbál ebbe a gyönyörű környezetbe csábítani.

https://www.instagram.com/p/BcHdfmVDloM/?utm_source=ig_embed

Kétségtelen, hogy az ár nagyon vonzó és verhetetlen, de azért az ügy ennél bonyolultabb. Aki megszerez egy házat, annak 3 éven belül fel kell újítania, aminek költsége kb. 6 millió Ft-ra becsülhető. Azért még ez sem olyan rémesen sok, nem?

A Barbagia régió fővárosának nevezhető Ollolai valamikor nyüzsgő utcáiról volt ismert, mára azonban a fiatalok elköltöztek, és a település meglehetősen elhagyott, csendes környékké változott. Az elmúlt 50 évben a lakosok száma 2250-ről 1300-ra csökkent.

„Jelentős történelmi hagyományokkal dicsekedhetünk” – emelte ki Efisio Arbau polgármester, akinek eltökélt szándéka, hogy a folyamatot visszafordítsa. Szeretné, ha a hagyományok nem merülnének feledésbe, ehhez úgy véli, jó eszköz a híres múltjuk, amely erőt ad nekik. „Hiszen a szardíniaiakat mindig is kemény, szívós emberként ismerték.” – mondta el a CNN-nek.

https://www.instagram.com/p/Bb-T-1ogWAe/?utm_source=ig_embed

Eddig 3 elhagyott ház talált gazdára, de már 100 körül jár az érdeklődők száma. Még Ausztráliából, Oroszországból is érkeznek érdeklődések.

A gazdára talált házak közül az elsőt Vito Casula nyugdíjas építész vette meg, aki nem messze élt eddig sem, és párszor már járt a városkában.

„Egy nap a feleségem meglátta a hirdetést. Remek lehetőségnek tűnt.” – mesélte Casula a CNN-nek. „Ebben az apró városban megállt az idő. Nyugodt, egészséges életet kínál. Friss levegő, zéró szmog, és remek kilátás – ezeknek gyógyító ereje van. Többé nem fájnak a csontjaim és a hátam.”

https://www.instagram.com/p/Bb9_Y1yDuGg/?utm_source=ig_embed

Forrás: www.housebeautiful.com