Mintha egy képeskönyvben lennénk.

Advent idején nem csak a lelkünket tölti meg a várakozás izgalma és öröme, de feldíszítjük a házat is – lassan bekerülnek a fenyőágak, a fagyöngy, az apró díszek, a mézeskalácsok. Ebben a michigan-i házban nem aprózzák el a dolgokat, elképesztő részletességgel és kitűnő ízléssel öltöztetik díszbe az egész lakást!

A tulajdonos, Abby Hoppen és férje saját bevallásuk szerint kifejezetten a karácsony miatt költöztek egy vidéki házba. Ott ugyanis sokkal hangulatosabb az ünnep, legalábbis a lelkes gyűjtögető háziasszony szerint. Az 1909-ben épült farmház ma már valóban olyan, mint egy megvalósult álom.

Lépj beljebb és nézz körbe!

A házikó

Itt aztán mindenre gondoltak – a kinti munkákhoz még némi meleg ital is jár,egy termosz is helyet kapott az ajtó mellett.

A kert feldíszítése

A legidősebb fenyőfára természetesen égősor és dísz kerül.

A bejárat

A házba toppanót meleg takarók és fenyőágak fogadják.

A nappali

Elképesztő dekoráció: zoknik, fenyőágak, díszektől roskadó karácsonyfa és hangulatos kandalló – maga a tökély.

A nappali fala

Semmi kétség nem fér a háziasszony gyűjtőszenvedélyéhez: a collie-król  készült képek mellett a télapók is szép számmal felsorakoztak.

Konyha

Nem véletlenül került üvegajtó a szekrényekre: Abby szerette volna, ha jól látszik a színes étkészlet-gyűjteménye.

Tálalószekrény

A háziasszony imádja a kék színt, de a legkedvesebb darabjait a nagymamájától őrzi, aki pedig nászajándékként rózsaszín kollekciót kapott.

Étkező

Az étkezőben a zöld szín dominál, jól harmonizál a karácsonyi apró díszekkel. Régi vásznakat őriz a vintage szekrényke, a karácsonyi dekoráció itt sem maradhat el.

Kamra

A régi kekszkínáló polc új életre kelt.

Hálószoba

Abby szívesen járja a bolhapiacokat, ezekre a takarókra is ott tett szert egy vadászat alkalmával.

Forrás: www.countryliving.com, fotók: David Tsay