Csúszunk még egy kört?

Aligha akad olyan gyerek, aki nem várná a hó érkezését, hogy végre lehessen szánkózni, hógolyózni, hóembert építeni. Bár a közeli dombról lecsúszni is hatalmas élmény, azért egyszer jó lenne kipróbálni ezeket a kilométereken át kanyargó szánkópályákat is!

1. Bergün

A svájci Bergün városkájától 25 percnyi vonatútra, az Alpokban találjuk ezt a remek 6,5 km hosszú szánkópályát, ami egyenesen egy UNESCO Világörökséghez tartozó tájon repít minket keresztül. A szánkópálya télen le van zárva az autós forgalom elől, úgyhogy suhanás közben zavartalanul gyönyörködhetünk az ősi kőhídban és a hajtűkanyarokban.

2. Rotwandhaus

Megéri 3 órán keresztül baktatni a németországi Spitzingsee fogadójába, a Rotwandhaus-ba, mert ez a hely egy hosszú, vidám szánkózás kiindulópontja. Elképesztő látvány, sok finomság és egy remek csúszás vár ránk.

3. Gstaad

Felvonóval lehet felmenni a svájci csúcsra, ahonnan szánkóval lehet végigrobogni a 4 km-es pályán.

4. Saanenmöser

Az Alpok hegyszorosában, a svájci Saanenmöserben a hegytetőn található szálloda vendégei akár szánkóval is közlekedhetnek a közeli faluba (természetesen hómobil és felvonó is a rendelkezésükre áll).

5. La Clusaz

A francia Alpokban található városkában, La Clusazban lakó gyerekek már a 20. század elejétől kezdve sajátos faszánkókon közlekedtek, ezzel mentek iskolába a téli hónapokban. Ezeket a klasszikus robogókat most bárki kibérelheti!

6. Wilder Kaiser

Szánkózás közben felmelegedhetünk a hüttében némi punccsal – az ausztriai Wilder Kaiserban található Söll falucska ideális terep a téli sportokhoz. Itt még éjjel is lehet hasítani, állítólag lenyűgöző látvány vár ilyenkor is.

7. Zürich

Zürich főpályaudvarától 20 percnyi vonatozásra remek szánkóterepet találunk, elég csak felmásznunk az Uetliberg hegyére. A fákkal szegélyezett pályán végigcsúszva biztos, hogy ismételni szeretnénk majd.

8. Geilo

Norvégiában egészen különleges élményben lehet részünk: a speciális szánkó, amit szikrának, vagy rúgó szánkónak is neveznek, nagyjából olyan élményt nyújt, mintha egy robogóval mennénk a hóra.

Forrás: www.cntraveler.com