Emlékezetes „igen”.

Amikor Chad és Casey Larson az esküvőjükre készülődtek, nem sejtették, hogy egy történelmi pillanatnak is részesei lesznek. Valószínűleg álmukban sem gondolták, hogy a ceremónián egy bűzlő virág veszi majd át a főszerepet.

A Star Wars rajongó amerikai páros természetesen május 4-én, azaz egy ikonikus napon készültek egybekötni az életüket. Helyszínként pedig az Olbrich Botanikus Kertet választották.

Nem sokkal a ceremónia kezdete előtt, amikor már csak alig egy óra volt hátra az “igen” kimondásáig, az egyik szervező beszaladt és boldogan újságolta: “srácok, nagy hírem van, elkezdődött!” A botanikus kert hatalmas titánbuzogánya szirmot bontott.

A titánbuzogány eredeti élőhelye Szumátra. Óriásira nő: a buroklevéllel körülvett torzsavirágzata akár 2 méter magas is lehet, a földalatti gumója pedig 50-75 kg-ot is nyomhat. A virág erős bűzt, dögszagot áraszt, amivel egyrészt elriaszt sok kártevőt és embert, másrészt magához vonzza a virágot beporzó legyeket. Szumátrán a föld alatti, keményítőben gazdag gumóját élelmiszerként fogyasztják.

A titánbuzogány virágzása rendkívül ritka jelenség, az üvegházban lévő példány csak kb. évtizedenként egyszer virágzik, utoljára 12 éve történt ilyen. A virágzás nagyon rövid, mindössze 24 órán keresztül tart.

A növénynek különös illata, vagy inkább szaga is van. Pontosan olyan, mint a rohadt kelbimbóé, messze nem kellemes. A párt azonban ez sem keserítette el, sőt, nagyon boldogok voltak, hogy részesei lehettek ennek a történelmi pillanatnak. “Mintha csak erre különleges alkalomra várt volna a növény.” – állapították meg.

Forrás: www.nbc15.com