Fungie társaságra vágyik.

1983-ban észlelték először a palackorrú delfineket az ír partoknál. Egyikőjük, Fungie, akit szinte soha nem láttak még egyetlen társával sem együtt, olyan híres szólista, hogy még a Guinness World Records is nyilvántartja, mint a világ leghosszabb ideig magányosan élő delfinjét.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy Fungie ne élvezné a látogatók társaságát. Sőt, jóformán megteremtette a saját turista-iparát délnyugat Írországban, a sétahajók oldalánál úszkálva. Hiszen bárki, aki a Dingle kikötőben úszni, csónakázni vagy kajakozni indul, garantáltan összefut vele.

Most azonban más a helyzet: csendes az öböl, nem járnak a turistahajók, senki sem keresi fel a delfint.

Egyetlen ember kivételével, aki nem más, mint egy horgász, Jimmy Flannery.

A férfi egyike volt azon helyieknek, akik észrevették, hogy a karantén kezdete óta valami nem stimmel Fungie-val. Feltűnt nekik, hogy az állat magányos. Szegény hiába követi mindig a halászhajókat, a halászoknak nincs idejük foglalkozni a delfinnel. Túlságosan elfoglaltak ahhoz, hogy munka közben mókázzanak. Pedig valahányszor kihajózik egy egység, Fungie rögtön versenyre kel vele, reménykedve, hogy rajongók hadát szállítja. Hozzászokott a fotózásokhoz, integetésekhez, lelkes ámuldozásokhoz.

Ezért az elmúlt hetekben Flannery naponta kétszer meglátogatta a kikötőben úszkáló remetét. Talán egy icipicit már jobban érzi magát Fungie a törődéstől és kitart addig, amíg újra megérkeznek a boldog turistahadak.

Forrás: www.mnn.com, kiemelt kép: www.guinnessworldrecords.com