Halló hal, hall engem?

Ugyan, ki gondolná, hogy még az angolnák is megszenvedik a koronavírus-járvány miatti lezárásokat?!

A tokiói Sumida Akvárium kb. 300 tengeri angolnafélével (Heteroconger hassi) büszkélkedhet.  Ezek az óceáni élőlények szokva vannak az emberi hangokhoz, megszokták, hogy a látogatók bekukucskálnak hozzájuk, ám amióta a bemutatóhely bezárt, sokkal ijedősebbek lettek.

Az akvárium munkatársai azon aggódnak, hogy az angolnák lassan elfelejtik az embereket és hozzászoknak a látogatómentes környezethez.

Most ugyanis, ha a személyzet közelít feléjük, elbújnak a homokba, lapítanak.

A probléma kezelésére egyedi megoldást ötlöttek ki a szakemberek. 2 napos „arcbemutatót” rendeztek, amikor is egy alkalmazás segítségével videóhívásokban kapcsolták össze az angolnákat a vállalkozó önkéntesekkel.

A felhívás szerint az angolnafélék látják majd a vonalban lévőket, és remélhetőleg a betelefonálók is látják az állatokat.

Az akvárium munkatársai abban bíznak, hogy az angolnák emlékezni fognak az emberi hangokra, és aktívabb jelenlétet mutatnak, ahogy meghallják őket. Nem mellesleg a látogatók is hasznos és jó kezdeményezésben vehetnek részt addig is, amíg az intézmény kapui zárva maradnak.

Forrás: www.upi.com