Saját szponzor.

2009-ben egy kis cserepes növény került a Des Brennan által alapított angliai csomagolóvállalat egyik irodájába. A zöld növekedni kezdett, szemmel láthatóan jól érezte magát az új helyén. Most, 14 évvel később uralja az irodát, közel 182 méter hosszan tekereg a plafonon.

Szinte naponta kell az új hajtásait rögzíteni, annyira burjánzik a szobai futóka.

Egészen elképesztő ütemben nő a kúszónövény, mintegy 15 cm-t havonta, mára gyakorlatilag az egész irodát beborítja. A nyitott irodában olyan szinten meghatározó, hogy a betérő ügyfelek mindig megcsodálják és nem akarják elhinni, hogy valódi.

Az asztaloktól és munkafelületektől persze megpróbálják távol tartani, így a mennyezeten fut a növény. Onnan csüng lefelé, időnként a képernyőkbe is belelóg. A rengeteg zöld óriási különbséget jelent a sivár, irodákhoz képest.

Fotó: SWNS

Ráadásul a növény nagyon kevés törődéssel is beéri, csupán némi tápoldatot és hetente egyszer locsolást igényel. Most már saját szponzora is van a futókának, egy kertészcég rendszeresen algakivonattal kedveskedik a híressé vált irodai zöldnek.

Az ott dolgozók rajonganak a növényért, el sem tudnák már nélküle képzelni a munkahelyet.

Naponta változik, más-más arcát mutatja: néha félelmetes, néha csupa üdeség. Ugyan rendszeresen igényel némi időt, amíg az új hajtásokat rögzítik, elrendezik, de cserébe elűzi a stresszt, nyugtatja a lelket, tisztítja a levegőt és nem mellesleg oxigént termel.

Fotó: SWNS

Forrás: www.goodnewsnetwork.org