Dolgos metszőollók.

Costa Rica gyönyörű vidékén, Zarcero városában találjuk a Francisco Alvarado parkot, a formákat vágó műkertészet (topiary) egyik legszebb példáját, a tájtervezés egyik gyöngyszemét.

A nagy, díszes templom előtt található közpark növényszobrairól vált híressé. Evangelisto Blanco kertész és vizuális művész volt az, aki az 1960-as évektől gondját viselte a területnek és elkezdte különféle alakra nyírni a bokrokat és sövényeket. Hamarosan absztrakt figurák, formák, állatok bontakoztak ki a zöldből, többnyire fenyőkből és ciprusokból.

Parque Francisco Alvardoa

Az emberfigurák általában vidámak, néha magukban állnak, néha pedig csoportot alkotnak. Az állatok közül a dinoszauruszok igen népszerűnek tűnnek, de vannak itt madarak is és akadnak olyan bokrok is, amelyekben egyszerű arcok sejlenek fel. A kertész büszkesége pedig egy elefántalak.

Edward Meets The World Introduction Jul 8, 2013 11-40 AM

Faces

Dinosaur

Az egyik cserjében maga Jézus rajzolódik ki, a leglátványosabbak azonban kétségtelenül azok a boltívek, amelyek egymás mögött sorakoznak és egy zöld alagutat alkotnak, amely alatt a látogatók végigsétálhatnak.

Arches of Heaven

Blanco napjainkban is felügyeli és alakítja a parkot, ügyel rá, hogy a levelek ne nőjenek túl a gondosan megtervezett formákon és hogy a zöld alagút mindig rendezett és lenyűgöző legyen.

A parkban emellett még élő növényekből alkotott útvesztőt és mohával borított különleges szobrokat is találunk.

Forrás: