Ezután mindig azt válaszd!

Képzeld el, ahogyan belépsz egy nyilvános WC-be, az áruházban, vagy az étteremben: melyik ajtót nyitod ki? A legtávolabbit? A legközelebbit? A felmérések szerint sokan a legmesszebb eső ajtó felé tartanak. Legalábbis a nők közül. A férfiak viszont épp ellenkezőleg: az ajtóhoz legközelebb lévőt választják.

Valószínűleg, hamarosan te is újra fogod gondolni a stratégiádat, amennyiben szeretnél a lehető legkevesebb kórokozóval találkozni a nyilvános illemhely használata közben.

Kiderült ugyanis, hogy az első, a bejárathoz legközelebb eső fülke az, amelyiket a legkevesebben használnak, ezért éppen az a legtisztább is! A szakértők szerint az emberek egy kis intimitásra, privát szférára vágynak, ezért úgy érzik, hogy az a legjobb, ha a bejárattól legmesszebb eső WC felé veszik az irányt. Ami túl közel van az ajtóhoz, azt szinte figyelmen kívül hagyják. Így aztán itt a legalacsonyabb a baktériumok száma. Úgyhogy ha szeretnénk elkerülni a fertőzéseket, inkább az első ajtót válasszuk.

Kiderült az is, hogy melyik az a fülke, amit mindenképpen próbáljunk elkerülni: a középső! Ha ugyanis a feltételek azonosak, akkor mindenki az „arany középút” felé tendál, ezért rengetegen választják a középső fülkét is.

Forrás: CountryLiving, Woman’sDay