Zöld nagyüzem.

4545: pontosan ennyi fácskát ültetett el Leslie Dart egyetlen nap alatt a tavalyi ültetési időszakban. A kanadai Saskatchewanban élő nő a leégett, tönkrement tájat igyekezett életre kelteni azzal, hogy a kis ásójával lyukat fúrt, majd egy csemetét ejtett a gödörbe, megtaposta körülötte a földet és gyorsan továbbállt. A munkájáról készült felvétel felkerült a TikTokra, ahol már közel 9 millióan nézték meg a lenyűgöző tempót.

Dart összesen 372 290 fát ültetett el a nyári szünetben, ami elképesztő szám!

Brit Columbiában szigorú szabályok írják elő a fásítást, a fakitermelőknek nagyszámú fát kell minden évben ültetniük. Az erdőtüzek miatt is regenerációra, zöldítésre van szükség.

A faültetés egyébként népszerű nyári munka a diákok körében, Dart is nemrég diplomázott és az űrhajógyártó iparban dolgozik. Rendkívül keményen tevékenykedett, még a saját rekordját is megdöntötte azzal, hogy az egyik nap 5415 fát ültetett el, mindezt 34°C-os hőségben. Akadtak napok, amikor a napsütést hirtelen eső, vihar, jégeső vagy havazás váltotta fel, de ezekhez mind alkalmazkodni kellett a szabadban.

Vannak diákok, akik nem is akarnak leállni a faültetéssel, ami igazi szenvedélyükké válik, jóval több lesz, mint nyári munka. Kenny Chaplin például már veterán, akkor kezdte a fásítást, amikor még csak 18 éves volt. 35 évvel később még mindig ültet, nem is akárhogy. 2001-ben egyetlen nap alatt 15 170 csemetét tett a földbe, ezzel pedig Guinness-rekorder lett. Szívesen sétál a ma már 6 méter magas fák között, így érzi, hogy maradandót alkotott.

Noha a munka rendkívül fárasztó és monoton, Dart szerint ez a legmenőbb iroda, amiben valaha dolgozott.

Mindent időben elő kell készíteni, ugyanakkor fontos a nyitottság és a rugalmasság is. Megerősít mentálisan és sokkal alkalmazkodóbbá tesz ez a tevékenység, a Földünk pedig ezáltal egy kicsit fellélegezhet.

@lesliedart

A true love-hate relationship. As some might say: ‘love tree planting, but hate planting trees ? ..Except on nice days like these.. all love. #treeplanting #forestry #replant #bushlife #remotework #planttrees #greenplanet #afforestation #treeplantingbc #planttreesgetdegrees #womeninforestry #helicopter #heliwork #treeplantertok #treeplantingtok #treeplanting2022 #treeplanter #cornsong #cornsongkid

♬ It’s Corn – Tariq & The Gregory Brothers & Recess Therapy

Forrás: mymodernmet.com