Akár 370 tonna víz szállítására is képes.

Nem mondható parányinak az a repülőgép, amit Kína fejlesztett ki, elsősorban erdő- és bozóttüzek oltására, de emellett tengeri kutató- és mentőexpedíciókban is tudják majd használni a járművet. A méreteit tekintve egy Boeing 737-eshez hasonlító óriás-hidroplán már az első felszállásán is túl van. Az AVIC AG600-as prototípusa 37 méter hosszú és 38,8 méteres szárnyfesztávolsággal rendelkezik, maximális felszálló tömege 53,5 tonna, hatótávolsága 5 500 kilométer, maximális utazósebessége 570 kilométer óránként.

A 7 évnyi kutatómunkával konstruált repülő igazi összefogás eredménye: 70 repülőgépalkatrész-gyártó, több kutatócsoport és 20 tartomány, illetve város több mint 150 intézete dolgozott rajta.

A hagyományos repülőgépekhez hasonló szárazföldi bevetéseken túl képes olyan vízterületekről felszállni és olyanokra leszállni, amelyek legalább 1500 méter hosszúak, 200 méter szélesek és 2,5 méter mélyek. Az AG600-as négy, turbólégcsavaros hajtóművel rendelkezik, vállszárnyas kivitelben, T-alakú vezérsíkkal készül.

A szakemberek dicsérik kiváló manőverező képességét, viszonylag nagy kutatási hatókörét és megjegyzik: távoli tengeri területekről akár 50 ember egyidejű mentésére, szállítására képes.

Az elsősorban vészhelyzetekre konstruált légi jármű 12 tonna vizet tud befogadni 20 másodperc alatt és akár 370 tonna víz szállítására képes egy tankolással.

Forrás: erdo-mezo.hu