Ünnepi mekegés.

Az ActionAid Sweden nevű, önkéntes svéd jótékonysági szervezet egészen rendhagyóra kért meg egy női énekkórust: mégpedig arra, hogy a karácsonyi dalokat úgy adják elő, mintha egy csapat kecske mekegne.

A kórus örömmel tett eleget a szokatlan felkérésnek, így aztán elmekegték a klasszikusokat, például a “We Wish You a Merry Christmas”-t, a ’White Christmas’-t (Fehér karácsony) és persze a ’Silent Night’-ot (Csendes éj).

Az énekesek nagyon felszabadítónak élték meg a produkciót. A kórustól mindenki azt várja, hogy ünnepélyes legyen, szigorú szabályokkal, így hatalmas öröm volt számukra, hogy vidáman mókázhattak.

Az ActionAid Sweden egyébként nem először állítja a középpontba a kecskéket. A szervezet nem titkolt célja, hogy felhívja a figyelmet ezekre az állatokra. A kecskék fontos szerepet játszanak a világ számos szegényebb, elmaradott területén, elsősorban a nők számára adnak munkát és jelentenek lehetőséget. Tejet adnak, amiből sajt készülhet, húsukat is hasznosítjuk – mindez pedig kitörési lehetőséget jelenthet, az így befolyt pénzt a családok a gyerekek taníttatására is fordíthatják.

Forrás: www.mnn.com