Lángnyelvek és kényelem.

Ősszel sem áll meg az élet a kertekben, bár egyre több időt töltünk a lakásban. Ilyenkor az idő még kellemes egy kis kerti munkához, szívesen alakítgatjuk a birtokunkat és örömmel ejtőzünk a napsütéses napokon a növények között.

Már itt vannak az idei ősz legmenőbb trendjei, lehet ötleteket lesni a listáról!

1. Modern tűzrakók, kandallók

Tarolnak a különböző készülékek, amelyek segítségével hangulatos tüzet varázsolhatunk a teraszra vagy a kertbe. A legújabb változatok már bentről is programozhatóak, így a hűvös estéken akár az ablak mögül is gyönyörködhetünk a lángok játékában.

2. Őszi bokrok és fák új köntösben

A krizantémok, a juharok az ősszel színeződő sövények gyönyörű őszi árnyalatokkal telítik meg a kertet. Ez idén sem lesz másként, azonban ezek a klasszikus őszi növények most modern köntöst öltenek. Letisztultabb vonalak, nyírtabb, egységesebb formák, csoportos ültetések kerülnek előtérbe.

3. Hangulatos fények a kert különböző pontjain

A rövidebb nappalok beköszöntével különösen fontos, hogy a kerti utak, lépcsők jól megvilágítottak legyenek. Emellett az itt-ott elhelyezett fényforrások hangulatot visznek a kertbe, megvilágítják a szép részeket, kiemelésre érdemes területeket.

4. Kevés törődést igénylő, természetes hatású hanyagok

Fa, kavicsok, kövek: a természetes anyagok továbbra is fontos szerepet játszanak a kertekben. Ugyanakkor a sok és ápolással fenntartható anyagok helyett megjelennek azok a természetes hatású anyagok, amelyekkel kevesebbet kell törődni, de pontosan úgy néznek ki, mintha fa vagy kőelemek lennének. Ezek ráadásul az időjárás viszontagságait is jobban bírják.

5. Beltéri kényelem kültéren is

Lassan eltűnik a különbség a beltér és a kültér között: kikerülnek a fotelek, kanapék, szőnyegek, belső kertek, udvarok épülnek zöld falakkal, szobanövényekkel, hatalmas cserepekben növő trópusi pálmákkal.

Forrás: www.housebeautiful.com