Váratlan fordulat.

A border collie egy nagyon barátságos, lelkes, érdeklődő kutyafajta. Szeret játszani, például labdázni. Azonban, ha a labdáját váratlanul valaki elcseni, azzal láthatóan nem tud mit kezdeni.

Legalábbis Lucy, a tündéri kutyus igencsak tanácstalannak tűnik az alábbi felvételen. A négylábú gazdájával a dél-afrikai partoknál sétált és játszott, amikor a vízbe eső teniszlabdát váratlanul egy polip ragadta el. Almar Creighton az ár-apály jelenséget figyelte épp a 6 éve örökbefogadott kutyabarátjával a parton a napi séta során. A vízben lebegő labdára hirtelen csapott le egy kibukkanó puhatestű.

Lucy láthatóan nem tudta, hogy most mitévő legyen, teljesen összezavarta őt a történés, de szó nélkül tűrte, hogy a polip megvizsgálja a labdát. A polip pedig annyira szemtelen volt, hogy úgy döntött, ha nincs ellenállás, akkor körbetekeri a játékszert a karjaival, sőt magával is viszi azt.

Lucy láthatóan kérdőn nézett a gazdájára, hogy most mi legyen. Még 20 percig álldogált a víz mellett, abban reménykedve, hogy csak felbukkan szeretett gömbje, de ez nem így lett.

A polipok egyébként rendkívül intelligens élőlények, akik rejtvényeket oldanak meg, még a tudósokat is képesek meglepni kreativitásukkal, gondolkodásukkal.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org

A kiemelt kép illusztráció.