A boldogság kék falva.

Juzcar egy apró település Andalúziában, Ronda városától nem messze. Ha Andalúziára gondolunk, akkor bizonyára a hagyományosan fehérre meszelt házak képe ugrik be, azonban ez a festői falucska 2011-ben úgy döntött, hogy változtat ezen. Azév nyarán a Sony Pictures Juzart választotta ugyanis a “Hupikék törpikék-Az elveszett falu” c. filmje premierjének helyszínéül.

A kampány részeként, a filmet reklámozva a Sony azzal az újítással állt elő, hogy az egész falut fessék be kékre.

Fotó: Landahlauts/flickr

20 tagú festőcsapat segített megvalósítani az elképzelést, bemázolva mind a 175 épületet, így a templomot, a városházát, sőt a sírköveket is.

Fotó: flickr

Miután a kampánynak vége lett, a munkások készen álltak arra, hogy visszafessék a házakat fehérre, azonban a lakosok ezt nem már nem szerették volna. A média ugyanis szárnyára kapta a kis falut, és ennek számos pozitív hatását tapasztalták. A lakók arra szavaztak, hogy továbbra is szeretnének kék épületekben élni.

Fotó: flickr

Korábban évente csak 300 turista fordult meg a faluban, de a kékség óra mintegy 80 000 látogató szeretné látni a különös színű házakat. A falu pedig igyekszik kihasználni a népszerűséget, különféle rendezvényekkel, így például törpfestő versennyel, holdfényes törpfutással,  sőt törpös esküvőket is rendeznek.

Fotó: flickr
Fotó: flickr
Fotó: Nukamari/flickr

Forrás: www.amusingplanet.com