9 dimenziós élmény.

Fehér Sárkány (Bach Long) névre keresztelték azt a hidat, amelyet 2022. április 30-án adtak át Vietnámban. A Moc Chau-ban, Vietnám északnyugati részén található átkelő egyedülálló a maga nemében.

A Bach Long híd 632 méter hosszú, ebből 290 méternyi szakasz a hegyek között, további 342 méteres rész pedig a szikla peremén vezet. A híd alja 3 réteg szuperedzett üvegből készült, minden egyes panel 40 mm vastag, 2,4 m széles és 3 méter hosszú, a francia Saint-Gobain cég terméke. A sétaút 150 méterre a földfelszín felett feszül.

A végeken található pillérek 30 méter magasak. A függesztőkábelek 50 mm vastagok, Dél-Korából hozatták őket. A híd szikla felőli oldalán két kilátópont kapott helyet.

A Bach Long alatt sűrű dzsungel terül el, a hídon állók a hegyek és erdők fölé emelkedve élvezhetik a napfényt és hallgathatják a szél varázslatos játékát.

Az átkelés közben a gyalogosok 9 dimenziós élményben részesülhetnek, beépített fény- és hangrendszer segítségével 60 különleges szimulációs effekt fokozza a szórakozást. Biztonsági okok miatt egyszerre 450 ember tartózkodhat a hídon.

A Guinness-bizottság már megindította a hivatalos procedúrát, hogy a Bach Long híd megkapja a ‘világ leghosszabb üvegaljú hídja’ elismerést.

Forrás: www.newcivilengineer.com