… mi pedig loholunk utána.

Tudjuk, hogy a japánok igen kreatívak és találékonyak, de aki még nem járt a szigetországban, igencsak megdöbbenhet az alábbi fotók láttán. Nem csak a technológiai újításokban járnak az élen, de az élet minden területén elképesztő ötletekkel teszik könnyebbé, egyszerűbbé, komfortosabbá a mindennapokat.

Néha úgy érezhetjük magunkat, mintha már a jövőben járnánk!

Ráadásul a japánok kiemelten figyelnek az emberségességre és a tiszteletre is. Nem csak a magántulajdon fontos számukra, de a közterületeket is nagy becsben tartják, hiszen azokat valamennyien egyformán használják. Nem úgy vélekednek, hogy annak tisztán tartása, felszerelése kizárólag az állam feladata lenne. Nem restek nekiállni és cselekedni, ha arról van szó!

Íme, a buszvezetők sztrájkja Japánban.

A munkabeszüntetésnek nem az a célja, hogy az embereknek bosszúságot okozzon, hanem az, hogy a kormánytól kikényszerítsenek bizonyos lépéseket. Eközben azonban nem sérülhetnek azoknak a jogaik, akik munkába vagy iskolába igyekeznek, ezért a sztrájk itt azt jelenti, hogy nem kell aznap az utasoknak a jegyért fizetniük! Így tehát minden a megszokott mederben folyik, mindenki elér mindenhova, miközben a busztársaság bevételtől esik el!

Fotó: imgur

Miután véget ér egy-egy sportesemény, focimeccs, mindenki összeszedi maga körül a szemetet. Hiszen a stadion így lesz a leggyorsabban és legolcsóbban újra tiszta.

Ilyen étel jár a kórházban a kismamáknak szülés után.

Fotó: imgur

Amikor szűkös a hely, muszáj találékonynak lenni!

Valaki nekiment a bicajnak, eltört a lámpa – így hát hátrahagyott egy bocsánatkérő üzenetet és némi pénzt. Így is lehet?

Fotó: reddit

Léteznek WC-k, amelyek a természet hangjait vagy lágy háttérzenét játszanak… így senki nem fogja hallani, épp mit csinálsz a mellékhelyiségben.

Fotó: reddit

Némelyik vízelvezető árokban koi pontyok élnek.

Fotó: Twitter/pulsedaniel

Az emberek szabálykövetők.

Fotó: reddit

Az esernyőket kulccsal le lehet zárni, így biztosan nem fognak útnak indulni nélküled.

Fotó: Instagram/monikakuelsheimer

A repülőtereken és pályaudvarokon ilyen, mobiltelefon-törlőpapírt adó készülékkel is találkozhatunk.

Fotó: reddit

Nem kell azon veszekedni este a szállodában, hogy leoltsuk-e a lámpát vagy sem.

Fotó: reddit

Számos japán étterem kirakatában megszemlélhetjük a menün szereplő ételeket – ezek ugyan nem igaziak, de a valódi fogások élethű másai, hogy  senkit se érjen meglepetés.

Fotó: flickr

Forrás: flopmee.com