Ha harc, legyen harc.

Egyre nagyobb gondot okoznak a parti tarisznyarákok az Egyesült Államok keleti partvidékén. Az Új-Angliában élő halászok szerint az állatok annyira elszaporodtak a növekvő tengerhőmérséklet miatt, hogy már szinte dolgozni sem tudnak tőlük. A parti tarisznyarák természetes ellenség híján teljesen tönkreteszi a kagylóhalászatot.

Úgy tűnik, hogy egy helyi szeszfőzde rendhagyó megoldást talált arra, hogy miként tudja felvenni a harcot az ollósokkal szemben. Mégpedig úgy, hogy közben a saját üzlete is jól járjon. Rákkal átitatott Bourbon whiskyt dobtak piacra, amit találóan Crab Trappernek, vagyis Rákcsapdázónak neveztek el.

A New Hampshire-ben működő kis szeszfőzde, a Tamworth Distillery szövetkezett egy helyi halásszal, aki tonnaszámra fogta a parti tarisznyarákokat, majd a befogott páncélosok főzésével és desztillációval előállították a titkos összetevőt. A kukoricát, rozst, malátaárpát és különféle fűszereket tartalmazó alapot aztán ezzel a rákfőzettel átitatták.

Állítólag az ital meglepően ízletes, egy csipetnyi vanília, juhar, karamell aromával.

A Crab Trapper 200 ml-es kiszerelésben került forgalomba, online megvásárolható kb. 25 ezer Ft-ért. Csak korlátozottan elérhető, úgyhogy le kell csapnia annak, aki megízlelné a különlegességet.

A Crab Trapper whisky szeretné felhívni a figyelmet a rákok elszaporodására Az invazív faj a teljes partszakaszt benépesítette, tönkretéve a halászatot és felborítva az ökoszisztéma egyensúlyát. Az ellenség felfalása egy vicces módja az ellene folytatott hadjáratnak.

Forrás: odditycentral.com