Mint egy képeskönyvben.

Lélegzetelállító panoráma, hihetetlen szépség: a Grotta Palazzese nem véletlenül kívánkozik a bakancslisták élére. Valószínűleg azok a szerencsések, akik itt eltölthetnek egy vacsorát, életre szóló élménnyel gazdagodnak.

Évszázadok óta érkeznek ide utazók azért, hogy megcsodálják a helyet, 1700 óta pedig biztosan rendeztek itt lakomákat, különféle összejöveteleket, ugyanis már akkor szerepelt az útleírásokban ez a barlang. Jean Louis Desprez akvarellje meg is örökített egy ilyen eseményt 1783-ban. A festményen előkelő vacsorát szolgálnak fel a hosszú, bársonyruhába öltözött, elegáns társaságnak.

A hely varázsa pedig azóta sem változott, de ma már a modern világ vívmányainak hála sokkal kényelmesebb itt egy étkezés, mint volt egykoron.

Az étterem csak tavasztól késő őszig van nyitva. A megközelítéshez 64 lépcsőn kell lejutnunk, az étterem terasza egy tenger felé nyitott, természetes barlangban kapott helyet. Lenn a szikla védelmében érezhetjük meg a természet, a víz erejét. Minden napszaknak megvan a maga varázsa, de talán a legszebb a naplemente, mondjuk egy pohár borral a kezünkben. A tányérunkra is csak a legfinomabb falatok kerülnek, Puglia konyhája rendkívül ízletes, rengeteg hallal és zöldséggel.