Téli festmény.

Paul Crawford egyfajta utazóművészként varázsol elképesztő festményeket ablakokra. A Liverpoolban élő, kétgyerekes apuka 6 évvel ezelőtt kezdett a helyi közösségben ablakdíszeket készíteni. Először csak az ott élő, ismerős családoknál dolgozott. A tevékenységének híre szájról-szájra terjedt, így a szolgáltatás egyre népszerűbb lett.

Most már az Egyesült Királyság egészéből kap felkéréseket, a megbízói között vannak üzletek, gyógyszertárak, ingatlanirodák is. Naponta 8-10 ablakot vállal, a tarifája 70 fontról indul, de természetesen az ablak méretétől és a festmény részletességétől is függ a végső ár. A téli jeleneteket személyes kívánságokkal is kiegészíti.

A szobrász naptára már novembertől tele van, rengetegen szeretnének a mesebeli hangulatú képeket. A 36 éves művész műhó spray-vel dolgozik és hihetetlen kreativitással áll hozzá minden feladathoz. Egészen december 25-ig járja az országot, hogy a lakóházak, irodák ablakát feldíszítse és örömet szerezzen a különféle dizájnokkal kicsiknek és nagyoknak.

Craword a spray mellett szilikon ecsetet használ, a színhatást pedig úgy éri el, hogy különböző mélységű, vastagabb és vékonyabb rétegekkel dolgozik és odafigyel a fény-árnyék jelenlétére, hogy a kép a megfelelő kiemelést kaphassa.

A megrendelők legtöbbször tradicionális havas téli tájképre vágynak, de Paul mindig igyekszik valami kis személyeset is venni a képbe. Legutóbb egy olyan háznál dolgozott, ahol ukrán menekültek is éltek, így egy ukrán zászlót csempészett az ablakra.

Paul az év többi részében szobrászként dolgozik, számos filmben dolgozott már, többek közt a Trónok harcában.

Forrás: www.dailymotion.com, kiemelt kép: Paul Crawford/ SWNS