Virágcsokor helyett.

Loria Stern nem éppen hagyományos kekszeket süt. A kaliforniai pék kézzel szedi a virágokat a szépséges finomságokhoz. A virágokat saját biokertjében termeszti, vagy a helyi piacon szerzi be őket, hasonlóan ökológiai gazdálkodást folytató farmerektől.

A nőnek akkor jutott eszébe, hogy a gasztronómiát ötvözze a botanikával, amikor egy barátja megkérte, hogy egy összejövetelre süssön finomságokat.

A bulinak már megvolt a tematikája (kb. ’virágözön’), ehhez kellett valamit alkotni.  Ekkor pattant ki a fejéből, hogy mi lenne, ha préselt virágokat nyomkodna a kekszekbe. Azóta pedig már egy kis virágoskertet is létrehozott, hogy ellenőrzött, saját alapanyagokkal dolgozhasson.

A mesés vaníliás omlós kekszek mellett Stern gluténmentes változatot is készít, kizárólag természetes színezékkel.

A zöld matchás, a málnás muskátlis-rózsás, a sárga citromos és kurkumás keksz is felejthetetlen ízeket ígér.

Stern azonban nem áll meg itt: süteményeket, pitéket és péksüteményeket is süt. Minden darabra egy virág is kerül, ami nem csak dísz, de különleges ízekkel is gazdagítja a sütit.

Valóban elképesztően néznek ki az árvácskával, muskátlival, ibolyával, körömvirággal díszített desszertek! Még virágok helyett is küldhetjük őket ajándékba, hiszen nem csak dekoratívak, de finomak is.

Forrás: mymodernmet.com, képek: Loria Stern/loriastern.com/www.instagram.com/loriastern