Emlékkápolna.

Vermont államban van egy hely, ahova minden eb és minden gazdi vágyik: a Dog Mountain Resort olyan, mint egy kutyaparadicsom.

Stephen Huneck amerikai művész tervezte a birtokot, amely úszótavat és kutyás művészeti galériát is magában foglal. A területen rengeteg kutyás tanfolyam, kurzus kap helyet. Stephen Huneck, aki eredetileg kutyákról készített fametszeteket, újradefiniálta az ebek személyiségének fogalmát.

Ő és felesége, Gwen 1995-ben vásárolták meg a területet, és szinte azonnal nekiláttak az álmuk megvalósításának, vagyis a kutyaüdülőhely létrehozásának. Miután a házaspár elhunyt, a család és a barátok alapítottak egy non-profit szervezetet, most ez az alapítvány kezeli a korábbi szellemiséget megőrizve a helyet.

Fotó: SWNS

Talán a leghíresebbé a kápolna vált, amelyben a falakat rengeteg cetli, kép és vers borítja, azon kutyusokra emlékezve, aki már az örök vadászmezőkön kergetik a lepkéket. Emléküket ily módon is ápolják a szerető gazdik. A tradicionális külsejű épületben a gazdák feleleveníthetik szeretett ebüket és az elszakíthatatlan köteléket.

Fotó: SWNS

A hely egész évben nyitva, tárt karokkal várják a kutyákat. A négylábúak itt szabadon rohangálhatnak, játszhatnak, más kutyákkal találkozhatnak, kikapcsolódhatnak.

Fotó: SWNS
Fotó: SWNS

Forrás: www.goodnewsnetwork.org