Szokatlan fogás.

Stuart Brown Észak-Írországban, egy Belfastól északra fekvő öbölben halászott és nem hitt a szemének, amikor felhúzta a hálóját a Huntress nevű csónakja fedélzetére. A férfi részvényes egy tengeri herkentyűkkel foglakozó nagykereskedő cégben, az árukat nem csak az Egyesült Királyságban, de egész Európában értékesítik.

A férfi elmondása szerint kb. 1,5 méter mélyen voltak a vízben, amikor a legénység egyik tagja felhúzta az edényt és csak annyit mondott: ’ez nagyon kék’. Mire Stuart ránézett és azt felelte: ’nem gond’. Aztán megint a homár felé fordult és akkor realizálta, hogy az állat nem kicsit kék, hanem lenyűgöző, hihetetlen kék színű.

Néha előfordul, hogy egy homár nem átlagos, kicsit barnásabb vagy vörösebb a megszokottnál, de ez a kék szín teljesen extrém. Annak esélye, hogy valaki egy kék homár fogjon, kb. egy a kétmillióhoz.

A halász elmondása szerint a keleti parton még soha senki nem találkozott hasonló példánnyal. Ő maga 11 éves kora óta van kinn a vizeken, de még egyszer sem hallott ilyen fogásról. A kék homárt – ami egyébként a kívánatos méret alatt volt – visszadobták, úgyhogy remélhetőleg most is boldogan úszkál valahol a vízben. Előtte szerencsére készítettek róla pár képet, így bárki megcsodálhatja a hihetetlen kék tengeri állatot.

Fotó: Stuart Brown/PA

Forrás: www.irishtimes.com, kiemelt kép: Liam McBurney/PA