Egy a kétmillióból.

Nem mindennapi fogással büszkélkedhet egy angol halász:  Chris Puckey egy extrém ritka tengeri élőlényt, egy élénk kék homárt vett észre. Cornwall déli részének partjainál, egy halászfalu, Polperro közelében igazi unikumot fogott a homárcsapda, ugyanis kb 2 millióból egy esetben bukkan fel olyan homár, ami kék színben tündököl.

Az állat úgy néz ki, mint egy festmény, mintha kék vízfestékkel színezték volna. A szakértő szerint egy genetikai mutáció okozhatja azt, hogy a kék szín minden más pigmentet elnyom a homárban.

Jacqueline Spencer, halkereskedő és egyben egy halbisztró tulajdonosa a helyben, frissen fogott tengeri herkentyűkből főz. A neki dolgozó Puckey hívta a főnökasszonyt a szokatlan fogás hírével.

Egy rövid mérlegelést követően úgy döntöttek, hogy nem engedik vissza a homárt a tengerbe, mert újból kifoghatják, vagy ami még rosszabb: felfalhatja egy ragadozó a színe matt feltűnő egyedet. Ezért biztonságos, védett helyre szállították a helyi akváriumba. A kék homárról azóta az is kiderült, hogy nőstény.

Forrás: www.cbsnews.com