Felhasználják, amit lehet.

Új termékkel rukkol elő a Kellogg’s, pontosabban a vele együttműködő Seven Brothers Brewery sörfőzde: a kukoricapehely-sörrel. Elsőre furán hangzik, de ezzel a lépéssel azt a hulladékot kívánja a cég hasznosítani, ami bizonyos okok miatt nem eladható, azonban minőségileg tökéletes. Például a túl kicsi, túl nagy, vagy túlfőzött pelyheket: ezek a maradékok egyébként kidobásra kerülnének.

A már említett pelyhek a folyékony nedű 30%-át teszik ki, míg a maradék 70%-ot búza adja. A jelentések szerint a kukorica nem csak édesebb ízt kölcsönöz, de szép színt is biztosít a sörnek.

A Throw Away IPA-t egy manchesteri, Seven Brothers Brewery nevű főzde állítja elő. A környezetbarát nedű jótékonysági célokat is szolgál, a gyártó minden doboz eladott sör után 10 penny-t fizet egy jótékonysági alapítványnak.

A Kellogg’s tehát jó úton jár nem csak az újrahasznosítás és a környezetvédelem, de a keletkezett hulladékok csökkentése terén is. Külön dicséretes, hogy egy helyi céggel fognak össze, mindenki megelégedésére. Reméljük, hogy a fogyasztóknak is ízleni fog a kukoricapehely-sör!

Forrás: elelmiszer.hu