Gigantikus hópelyhek.

Noha számos országban a korlátozások miatt csak kisebb adventi vásárokat tartanak, a legtöbb helyen a karácsonyfa állítása nem marad el idén sem. Ilyenkor minden város igyekszik szép és ötletesen díszített fával előrukkolni.

Vilnius, a litván főváros immár egymást követő két évben, idén másodszorra nyerte el a címet. A második helyet Strasbourg városának fája, a bronzérmet pedig a prágai karácsonyfa szerezte meg.

A katedrális melletti téren emelkedő, 27 méter magas fa valóban lenyűgöző. 96 óriási hópehely borítja, emellett 3000 ág alkotja, amelyeket a környékbeli erdők kidőlt fáiról szedtek. A fémkeretre rengeteg tükröt, 900 méter girlandot és 2 km-nyi égőfüzért is elhelyeztek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Go Vilnius (@govilnius) által megosztott bejegyzés

Dominykas Koncevičius, a 2021-es karácsonyfa tervezője szerint az idei év koncepcióját az elmúlt tél inspirálta, ami különösen fehér, hideg és fagyos volt. Ezért az idei fára igazi hópelyhek pontos másolatai kerültek, amelyek ezerszeres nagyításban sajátos, varázslatos hangulatot árasztanak.

A fa egyszerre képviseli a tradíciókat, a modernitást és a fenntarthatóságot. A kúp alakú installáció egészen 2022. január 2-ig megcsodálható.

Forrás: www.themayor.eu