Avagy hova ne tervezzünk nyaralást.

A nyárban az is jó, hogy az ember strandra jár, mint tudjuk. Túl azon, hogy szeretnénk megmártózni a hűs habokban és sütkérezni a napon, azért reménykedünk benne, hogy nem kell verekedni a helyért, hogy nem lóg mások lába a szánkba, hogy nem egy kéztörlőnyi hely jut egy négytagú családnak, és hogy nem kell napernyők és hűtőtáskák között ösvényt vágni, ha netán beindulnánk a vízbe. Az alábbi képeket nézve azt tanácsoljuk, hogy aki hasonló igényekkel rendelkezik, messze kerülje el ezeket a tengerpartokat! (A teljesség kedvéért említsük meg, hogy vannak köztük nagyon szépek, de semmiképp sem nyugodt pihenésre vágyóknak valók).

1. Talien, Kína

A Dalien néven is ismert kikötőváros Kínában található, strandján több ezren próbálják élvezni a nyarat. Ennek eredményeként szinte alig látni a homokot.

Fotó: VCG/VCG via Getty Images

2. Dameisha Bathing Beach, Sencsen, Kína

Nyáron a kínaiak is nagyon szeretnek a tengerben fürdeni, így nem csoda, hogy az ingyenes Dameisha strand Sencsen mellett szintén tömegeket vonz. Elképesztő tumultus, lehetetlen parkoló és heverőhelyet találni, de állítólag a hét közepén egész más arcát mutatja a partszakasz.

Fotó: China Photos/Getty Images

3. Ipanema strand, Rio de Janeiro, Brazília

Világhírű tengerpart, amit a híres sláger is megörökít (The Girl from Ipanema), és nem mellesleg, a világ második legnépszerűbb strandja a Copacabana után. Itt nem lehet unatkozni, a strandröplabdától a strandfociig minden sportág terítéken van, és persze nem hiányozhat a szörfösök és szörfdeszkások hada sem a vízből. Az árusoknál pedig a törölközőtől kezdve a kókuszdióig, minden kapható.

Fotó: YASUYOSHI CHIBA/AFP/Getty Images

4. Plage Publique de Beau Rivage, Nizza, Franciaország

A turisták rajonganak a mediterrán tengerpartokért, ahol évi 300 napos nap vár rájuk, és kristálytiszta a víz is. Nem csoda, hogy nyaranta zsúfolásig megtelnek a strandok, mint pl. a népszerű Plage Publique de Beau Rivage.

Fotó: VALERY HACHE/AFP/Getty Images

5. Plage de Rabat, Marokkó

Marokkó fővárosa tele van nevezetességekkel, múzeumokkal, látnivalókkal. A félhold alakú strand pedig a helyi 1,2 millió lakos mellett a turistákat is szép számmal vonzza, elképesztően zsúfolt nyaranta. Ráadásul a strand felét a sportolók foglalják el. Be kell vallani, hogy a kilátás mesés, de a tömörgést vállalni kell a látványért.

Fotó: FADEL SENNA/AFP/Getty Images

6. Bondi Beach, Sydney, Ausztrália

Ikonikus strand: Ausztrália egyik leghíresebbje. Állandó a nyüzsgés itt az aranyhomokú parton, a türkizkék víz mellett, a hatalmas hullámok tövében. Érthető, ha látni szeretnénk, de készüljünk fel az embertömegre.

Fotó: Lisa Maree Williams/Getty Images

7. Brighton Beach, Anglia

Brighton az Egyesült Királyság déli partjainál fekszik, nem messze Londontól, így a londoniak előszeretettel özönlenek ki a napsütéses nyári napokon a strandra. Ennek köszönhető, hogy az ország egyik legzsúfoltabb tengerpartja, bárokkal, kávézókkal.

Fotó: Peter Macdiarmid/Getty Images

8. Haeundae Beach, Busan, Dél-Korea

Vélhetően Dél-Korea legnépszerűbb strandja, nem csak mint fürdőhely, de programjairól, fesztiváljairól is ismert. Készüljünk fel, hogy hatalmas a zsúfoltság, jóformán úszni sem lehet a vízben.

Fotó: CHOI JAE-HO/AFP/Getty Images

9. Beach of Durrës, Albánia

A legnagyobb és legforgalmasabb albán nyilvános strandon nyaranta nagy a nyüzsgés – a tiranaiak is előszeretettel töltik itt a hétvégét.

Fotó: GENT SHKULLAKU/AFP/Getty Images

10. Haad Rin Nok, Koh Pha Ngan, Thaiföld, a telihold partik ideje alatt

A félsziget strandja fehér homokjáról, azúrkék vízéről és gyönyörű kilátásáról ismert, kivéve a a félhold partik alatt, amikor részeg turisták és szemétkupacok lepik el a helyet.

Fotó: Paula Bronstein/Getty Images

11. La Perla Beach, Mar del Plata, Argentína

A legismertebb argentin strandok is nagyon tömöttek a nyári hónapok alatt.

Fotó: DANIEL GARCIA/AFP/Getty Images

Forrás: weather.com