Magyarok és Magyarország a turisták szemével.

Hazánk népszerű célpont a turisták körében, ami számunkra teljesen érthető, hiszen gyönyörű. De vajon milyen benyomás alakul ki rólunk az ittlétük során?

A magyar nyelv elképesztő. Nem csak nagyon bonyolult logika alapján működik, de hatalmas múltra tekinthet vissza, ráadásul a hangzása is igen sajátos.

Ha Magyarországra látogatsz, feltétlenül vigyél fürdőruhát! Nem csak virágzó fürdőkultúrával büszkélkedhetünk, de véletlen még Közép-Európa legnagyobb tava is nálunk terül el, szóval bőven van lehetőség mártózásra.

Széchenyi fürdő

Aki járt itt, az biztosan nem fogja összekeverni Budapestet Bukaresttel. Európa ékszerdoboza a mi fővárosunk!

Azt mondják makacs nép vagyunk. Főleg ha pálinkáról van szó. Hát hogy – hogy nem kérsz? No, csak egy kupicával! Ugye, hogy jó? Na még egyet! Egy pálinka nem pálnika!

Egyes külföldiek azt állítják, hogy egy kissé zsíros az étrendünk. Na jó, de hát mégis mit tegyünk ha lángost csak így lehet kisütni?!

Paprikás csirke

Okosak vagyunk. Példának okáért 15 magyar, vagy magyar származású Nobel díjasunk van. Az ország méretét és lakosságát nézve azért az nem rossz arány…

És egy kis kritika a végére… Létezik egy csak nekünk fenntartott pszichológiai kifejezés, a hungaropesszimizmus. Az itt élő külföldiek és a turisták szerint, mindegy, hogy milyen az élethelyzetünk, szinte biztos, hogy azt negatívan ítéljük meg. Nos, talán ezen ideje változtatnunk!