Érzed már az illatot?

A lila, illatos virág rajongói az egész világon megtalálhatják a legszebb ültetvényeket!

1. Mt Shasta Levendulafarm, Montague, Kalifornia, USA

Ettől a látványtól alighanem eláll a lélegzet: a lila sorokat a háttérből a Mt. Shasta hegye őrzi, Kalifornia egyik legmagasabb csúcsa.

Fotó: www.mtshastalavenderfarms.com

2. Mayfield Levendulás, Banstead, Egyesült Államok

Londontól nem messze fekszik ez a levendulaföld, amelyet egy család üzemeltet. Nagyon népszerű azok között, akik egy kis friss levegőre vágynak a város után, és ehhez szép hátteret keresnek. Születésnapi összejöveteleket is rendezhetünk itt, sőt, a kutyusokat is szeretettel látják.

3. Blues Dreamland, Peking, Kína

Kínában a levendula a romantikával kapcsolódik össze, ezért a pekingi Blues Dreamland levendula-tematikájú park elsősorban a szerelmeseket célozza 20 hektárnyi illatozó tövével.

Fotó: www.tripadvisor.co.hu

4. Warratina Levendulafarm, Victoria, Ausztrália

Melbourne-től egy órányira a Yarra völgyben kígyózó levendulasorok várnak. Nem csak a különböző fajtákkal ismerkedhetünk, de az ajándékboltban is vásárolhatunk a levendulás termékek közül.

5. Levendulafarm vendégház, Franschhoek, Dél-Afrika

Egy szépséges kúria, amit hegyek és levendulák vesznek körbe: ez a hely maga a mennyország a lila virág rajongói számára.

Fotó: www.lavenderfarmfranschhoek.co.za

6. Furano levendulamezők, Hokkaido, Japán

Furano levendulamezői minden évben rengeteg turistát vonzanak. Olyan sokat, hogy ideiglenes vasútállomást építenek minden szezonban, megkönnyítve az idejutást. A környező hegyek elképesztő háttérrel szolgálnak, a látogatók traktor húzta kocsin roboghatnak a lila sorok között.

7. Hvar, Horvátország

A horvát szigeten a levendula vadon is nő a dombok között. A látványt fokozzák a kanyargós kőfalak, a kristálytiszta tengervíz. A helyiek hagyományos módon készítenek levendula olajat, és biztosan nem tudunk hazajönni illatos golyócska, vagy párna nélkül.

8. Kőröshegy, Magyarország

A Balaton déli partján vár a Kőröshegyi levendulás, elképesztő panorámával és persze rengeteg lila virággal. Érdemes a szüretre ellátogatni!

https://www.instagram.com/p/BkRx9sKANnE/?taken-by=koroshegyilevendulas

Forrás: www.wanderlust.co.uk