Még a foci VB-n is kóstolhatunk.

Idén már harmadszorra indul útjára a dinnyefogyasztást ösztönző kampány az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) összefogásával.

Bár hazánkban népszerű és ismert gyümölcs a dinnye, talán nem mindenki ismeri a Magyarországon kapható dinnyefajták jellegzetességeit, kiváló minőségét, felhasználásuk sokféleségét és a dinnyefogyasztás előnyeit. Márpedig az ízletes dinnyék A, B, C, és E-vitaminokat, vasat és foszfort is tartalmaznak, magas víztartalmukkal remekül hidratálják szervezetünket, ezért érdemes belőlük bőséggel fogyasztani.

Mivel idén nyáron minden a foci VB körül forog, nem véletlen, hogy a kóstolás kitelepül a Belvárosi Foci Mozi területére (Budapest, V. kerület, Szabadság tér), a köztéri óriás kivetítő közelébe is.

Akik személyesen is szeretnék megtapasztalni, hogy a gazdák gondos kezének, a kedvező hazai éghajlatnak és az idei, dinnyebarát időjárásnak köszönhetően ez évben is kiváló minőségű, mézédes dinnyéket fogyaszthatunk, azok akár meccsnézés közben is megtehetik ezt.

Az ez évi dinnyekampány a fiatalokat is megcélozza: 2018. június 27-28-án dinnyekóstoltatással települ ki a VOLT Fesztiválra. A legkisebbeknek pedig a gyermektáborokban lesz alkalmuk a hazai dinnyéből kóstolni!

Forrás: www.amc.hu