Közép-Európában sincs párja a tervezett létesítménynek.

Az autista gyereke szülei pontosan tudják, hogy milyen nehézségekkel jár akár egy fogorvoshoz menés is. Ezek a gyerekek ugyanis sok mindentől félnek, sokkal nehezebb velük egy egyszerű vizsgálatot is végigélni.

Ezért egy fantasztikus kezdeményezés most azon ügyködik, hogy létrejöjjön nem csak Magyarország, de Közép-Európa első olyan vizsgálóközpontja a Heim Pál kórházban, ahol nyugodt körülmények között lehet vizsgálni és gyógyítani az autista gyerekeket. Az autistákkal, illetve az autizmus spektrum-zavarral élőkkel való munka speciális feladat, hiszen ezekre a gyerekekre számos olyan dolog jellemző, amely egy „átlagos” gyereknél fel sem merül: másképp viselkednek tömegben, kevésbé szociálisak, zavarja őket például a zaj vagy a sok inger.

A tervek szerint az elkülönített részlegen szakemberek várják majd a speciális igényű gyerekeket. Az akadálymentes létesítményben hotel szobák is helyet kapnak majd, ahová akár a vidékről feljött szülők is ott lehetnek a gyerekekkel. Ha összejön a szükséges összeg, akkor az ellátóközpont akár már decemberre el is készülhet.

MEGÉRTENI. ELFOGADNI. SEGÍTENI. Ez a jelmondata az Út a Mosolyért Alapítvány által szervezett, adománygyűjtéssel egybekötött koncertnek, melynek fő célja, hogy felhívja a figyelmet az autizmus spektrum-zavarral élő gyermekek orvosi vizsgálatának és kezelésének nehézségeire.

https://www.facebook.com/utamosolyert/photos/gm.1344758605603015/406963746338801/?type=3&theater

A magyar zenei élet meghatározó szereplőivel találkozhatunk 2017. május 4-én az Erzsébet téren, egy nagyszabású koncert keretében. A Mosoly Koncerten a 100 Tagú Cigányzenekar és a magyar popszakma legjava ötvözi zenei tudását egy olyan különleges előadással, amellyel korábban még egy színpapod sem találkozhattunk. Az egyéni fellépéseket követően az est végén egy közös meglepetés produkcióval várják a közönséget a zenészek.

Az adománygyűjtés egy – a Közép-Európában is egyedülálló –, elkülönített és akadálymentesített autista ellátóközpont létrehozását segíti, amely megkönnyítené a Heim Pál Gyermekkórház autista spektrum-zavaros betegeinek hétköznapjait.

Fellépők:

100 Tagú Cigányzenekar, Szulák Andrea, Hevesi Tamás, Kasza Tibor, Závodi és Berkes Olivér, Király Viktor, Radics Gigi, Kollányi Zsuzsi, Vastag Csaba

Időpont:
május 4. 20:00

Helyszín:
Erzsébet tér. Az Akvárium Klub feletti medence előtt.
1015 Budapest, Erzsébet tér 12.

Az eseményen a részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk! A helyszínen lehetőség lesz adományokkal támogatni a Heim Pál Gyermekkórház vizsgálóközpontjának létrehozását.

További információk az eseményről: www.utamosolyert.hu vagy www.facebook.com/utamosolyert/