Lenyűgöző látvány.

A sárkány gerince: így nevezik a kínai Longji rizsteraszait. A hihetetlen szépségű és fekvésű teraszokat a Yuan dinasztia (1271-1368) idején kezdték kialakítani, majd a korai Qing dinasztia (1644-1911) idején fejeződtek be a munkálatok. A rizsteraszok a hagyományos faházakban élő zhuang emberek mély bölcsességét és hihetetlen munkabírását tükrözik.

A rendkívüli szépségű rizsteraszok remek fotótémát szolgáltatnak. Az összekapcsolt teraszok évszakonként más-más arcukat mutatják. Tavasszal, amikor a földeket vízzel árasztják el, a teraszok úgy festenek, mint a domboldalon lógó hatalmas láncszemek vagy szalagok. Nyár kezdetén mintha zöld hullámok szaladnának folyamatosan lefelé, a hegy lába felé. Ősszel, a betakarítás időszakában aranysárga, érett növények színezik a domboldalt. Télen a lejtőket borító fehér hóban gyönyörködhetünk.

A lenyűgöző látvány mellett Longjiban a Kínában élő kisebbségekkel is megismerkedhetünk. Itt élnek ugyanis a The zhuangok és a yaok. Ezen népek asszonyai egyedülálló színes ruhákat hordanak és őrzik dalaikat, táncainkat.

Forrás és képek: Longji Rice Terraces