Idén fővárosunk is részt vesz a European Cycling Challenge versenyben.

2017-ben Budapest is csatlakozik a European Cycling Challenge-hez, az európai városok közötti legnagyobb kerékpáros versenyhez. A kerékpár a nagyvárosok egyik leggyorsabb közlekedési eszköze, és szerencsére ma már Budapesten is rengetegen használják a mindennapjaik során.

A minden évben május 1-je és 31-e között megrendezett kihívásban a főváros összemérheti magát más európai városokkal a kerékpáros közlekedés tekintetében. A kampány időtartama alatt a résztvevő városokban a biciklizők egy erre a célra kifejlesztett okostelefonos alkalmazással gyűjthetik a kerékpárral megtett kilométereket. Ezzel nemcsak Európa „legbringásabb” városa címhez segíthetik lakóhelyüket, de különböző ajándékokat is nyerhetnek. A versenyen tavaly 52 városból 46 ezren körülbelül 4 millió kerékpárral megtett kilométert rögzítettek a mobilapplikációban. Idén Budapest 50 várossal mérheti magát össze.

A versenyben a mindenki számára ingyenesen letölthető  Naviki mobilapplikációban, a regisztrációt követően lehet a kerékpárral megtett kilométereket gyűjteni. A cél egyértelmű: a kihívást az a város nyeri, amelyik a legtöbb kilométert gyűjti májusban.

A játékban bármilyen kerékpárral részt lehet venni, akár a MOL Bubi bringákkal, saját, bérelt vagy cargo kerékpárokkal, tandemmel, triciklivel, sőt elektromos bringával is. Fontos, hogy az utazás átlagsebessége ne legyen több, mint 30 km/óra, a maximális sebesség pedig ne haladja meg a 45 km/órát.

További információ: Bringázzunk együtt Európa városaival!

Forrás: bkk.hu