Ki lenne most szívesen a medve bundájában?

Kutyameleg van, de aggodalomra semmi ok: úgy tűnik, a Budakeszi Vadaspark lakóinak állati jó dolguk van. A kánikulában ugyanis hűsítő jeges finomságokkal örvendeztetik meg őket a gondozók. A látványnak sem utolsó, fagyasztott, színes gyümölcsök segítenek az négylábúaknak túlélni a forró napokat, nem utolsó sorban pedig a látogatók figyelmét is felhívják arra, hogy az állatok ugyanúgy szenvednek a rekkenő hőségtől, mint mi, emberek.

A trópusi, forró nyári napok az állatok egészségét, sőt néha az életüket is veszélyeztetik. Az ő szervezetüknek is kiemelten fontos a vízháztartás folyamatos egyensúlya, ezért a szakemberek azt tanácsolják, hogy a táljukban mindig legyen elegendő friss víz, biztosítsunk nekik árnyékos, felüdülést nyújtó kuckót, továbbá alkalmanként egy hűvösebb fürdőt is beiktathatunk.

Akárcsak a gyerekeket, a háziállatainkat se vigyük a déli napon sétálni, és véletlenül se hagyjuk őket a tűzforró, felhúzott ablakú autóban. A házban élő kedvencek esetében napközben is biztosítsuk a megfelelő szobahőmérsékletet és légáramlást! Az állatoknak a nagy melegben több pihenésre van szükségük, viszont ilyenkor nem esznek annyit, míg vízből akár a testtömegük egyötödét is megihatják!

Forrás és fotók: Budakeszi Vadaspark