Fiatal kora ellenére egy gyümölcsöző vállalkozás feje.

Ryan Hickman még egészen kicsi volt, amikor apukája elvitte egy újrahasznosító üzembe. Onnantól kezdve megváltozott az életük: a teljesen átlagos kisfiú elkezdte gyűjteni a műanyag palackokat, majd a barátait, szomszédait és másokat is erre kezdett biztatni. Annyira jól sikerült az akciója, hogy mára már saját újrahasznosító vállalata van. Persze ehhez kellett a szülei támogatása is, mégis a maga módján hatalmas hatást gyakorolt a közvetlen környezetére és az egész világra. Óriási népszerűségre tett szert, és sikere természetesen nem kevés bevétellel is jár. A befolyó összeget az oroszlánfókák megmentésére ajánlja fel, a műanyag palackokat pedig továbbra is szorgalmasan gyűjti, hogy azok ne jussanak el az óceánokig.

Ryan jószívű, lelkes és hatékony. Úgy gondolja, hogy amit tesz, alapvető dolog, és amit a két keze munkájával elért, mindenki számára követendő példa lehet. Bárki számára adott a lehetőség, hogy zsákszámra gyűjtse a műanyaghulladékot, leadja az összegyűjtött PET palackokat. Hozzá hasonlóan mindenki kezdje el a környezetében élőket tudatos környezetvédelemre buzdítani, támogassák ők is anyagilag az oroszlánfókák ügyét, hiszen mindez pusztán akarat kérdése. A célja, hogy megmentse a bolygót, ehhez keres tettre kész szövetségeseket.

A kisfiúval készült videó beállításainál magyar nyelvű feliratot is be lehet kapcsolni:

https://www.facebook.com/motivushungary.hu/videos/389132901944344/

Egyébként Ryan meghívott vendégként Budapestre is ellátogat a 2020-as Brain Bar fesztiválra, ahol olyan kérdések kerülnek megvitatásra, mint például hogy lehetséges lenne-e az élet internet nélkül, indokolatlan-e a pánik a globális felmelegedés kapcsán vagy hogy a fiatalokra hárul-e a bolygó megmentése. Kíváncsian várjuk! (Forrás: MTI)

Nyitókép: Everpedia