Különleges csemege készülhet répából, sütőtökből vagy akár céklából is.
Ezekből a zöldségekből finom lekvárokat főzhetünk. Ráadásul amellett, hogy az elkészült lekvárok finomak és különlegesek, még gyorsan és egyszerűen el is készíthetők.
5 kipróbált receptet hoztunk:
Egy narancsos, fahéjas, gyömbéres répalekvár kóstolásának valószínűleg még azok sem tudnak ellenállni, akik egyébként nem kimondottan rajonganak a répa ízéért.
Lekvár répából… Tényleg? De tényleg?
Rögtön a répa után egy újabb gyökérzöldség, a cékla, melyből egy kis narancs hozzáadásával szintén pompás lekvárt főzhetünk. Elsősorban húsokhoz, kacsasült vagy sajtok mellé ajánljuk.
Hihetetlen ízeket hozott ki a narancs a céklalekvárból
Ha a cékla és a narancs mellé egy kis csokoládét adunk hihetetlenül finom nyalánkság lesz a végeredmény.
Narancsos céklalekvár csokoládéval boldogítva
Az ősz egyik jellegzetes szereplője, a sütőtök is remek lekvárok alapja lehet. Egy önmagában is nassolható, fehércsoki és sütőtök társításából létrejövő csoda receptjét hoztuk:
Fehér csokis sütőtökkrém, ami kicsinálja a nutellát
Kicsit már az őszi és téli ünnepekre hangolódva előkerülhetnek a mézeskalácsokat oly finommá varázsoló fűszerek, hiszen ezek jól illenek a sütőtökhöz – szintén lekvárban.
Mézeskalácsos sütőtöklekvár 10 perc főzési idővel