Sikeres csúcstámadás.

Japánban, a Tokushima prefektúrában, termékeny rizsföldek közepén található a Benten-hegy, amely minden bizonnyal nem csak a szigetország, de talán az egész világ legkisebb hegye. A mindössze 6,1 méter magas dombnak az átmérője sem éri el a 60 métert.

Egy átlagos erőnléttel rendelkező ember egyetlen perc alatt megmássza a hegyet és emiatt minden évben ezrek keresik fel, ők elmondhatják magukról, hogy feljutottak a csúcsra.

Néhányan ezt csupán egy jópofa mókának tartják, mások viszont azért jönnek, hogy a kaméliákban és más virágokban gyönyörködjenek. Sokan pedig rögtön felkeresik az Itsukushima szentélyt is, ami Benzaiten, a bölcsesség istennőjének tiszteletére épült.

A Benten-hegy minden évben hivatalosan június 1-én nyitja meg a kapuit, amikor az ‘Év első mászása’ címen kis ünnepséget rendeznek. Azok a látogatók, akik ezen a napon hódítják meg a csúcsot, hivatalos elismerésben részesülnek.

Benten Yama (Mt. Benten, The Shortest Mountain in Japan)

Viccesen hangzik, de a Benten-hegy Japán legbiztonságosabb hegye is, itt nincsenek eltűnt hegymászók, sem hegyi balesetek.

Összehasonlításképpen: Japán legmagasabb hegye a Fuji 3776 méteres magasságával.

Forrás: www.odditycentral.com