Hello Kitty masnija juharlevélből.

Japánban nem fáradságos munkát és eltüntetni való hulladékot látnak a lehullott levekben, hanem alapanyagot a művészi kreativitás megéléséhez. A járdák ilyenkor valóságos szabadtéri kiállítóhellyé változnak, sorra születnek az elképesztő munkák az aszfalton.

Az új trend neve „ochiba art” vagy „lehullott levél művészet”, és szélvészként söpör végig a távol-keleti országon.

Fotó: hamacream
Fotó: sakiiii_97

A menő ötlet megvalósítása nem kerül semmibe, viszont amellett, hogy díszítünk, még mozgunk is a szabad levegőn, amíg elkészülünk vele.

Az alkotások között találunk olyanokat, amelyek a szivárvány minden színében pompázó leveleket foglalnak magukban, ezeket a művészek hatalmas képpé, koszorúvá rendezik, de olyanok is akadnak, amelyek alakokat, szívet vagy sárkányt formáznak. A legkülönlegesebb műveken rajzfilmfigurák tűnnek fel (a japánok rajonganak a rajzfilmekért, képregényekért) például Micimackó vagy Hello Kitty – ezekhez a kompozíciókhoz nem csak leveleket használnak fel, de szirmokat, bogyókat, terméseket, makkokat, tobozokat is.

Fotó: setsugetsufu_ka
Fotó: setsugetsufu_ka
Fotó: setsugetsufu_ka
Fotó: ryokko128
Fotó: ___nrkgw412
Fotó: miiiiihoooo8
Fotó: setsugetsufu_ka

Külön kategóriát képviselnek a virágcsokrok: elképesztő ügyességgel formáznak rózsát egy halom színes falevélből.

Fotó: miccyoriiina

Aki pedig még ennél is aprólékosabb tevékenységre vágyik, az egyetlen levélből alkot, például hernyómintát vágva annak felületébe.

Fotó: kakahi.m

Az biztos, hogy a képeket elnézve megállapíthatjuk, hogy ősszel nem létezik unalmas, szürke járda az ázsiai szigetországban!

Forrás: themindcircle.com