Kézzel írt üzenet.

Hawaii egyik legkevésbé ismert és látogatott szigetén, Moloka’i-n egészen egyedi postahivatalt találunk: a Hoolehua postát. Itt ugyanis a kézzel írt levelek küldése helyett a kókuszdiók postázása dívik.

1991-ben a hivatal különös kezdeményezéssel állt elő: lehetővé tették az oda látogatóknak, hogy kókuszdiót küldjenek a szárazföldön élő barátaiknak, családtagjaiknak.

14 évvel később, amikor költségvetési problémákkal küzdöttek, kiterjesztették a programot annak érdekében, hogy növeljék a posta forgalmát. A marketingmunka meghozta az eredményét: a Postanut (azaz postázz egy diót) jópofa trenddé vált a szigeten.

Napjainkban évente több mint 3000 kókuszdiót adnak itt postára, ami a hivatal forgalmának felét teszi ki.

Az utca túloldalán pedig egy olyan üzlet nyílt, ahol dombornyomott, festett, díszes kókuszokat vehetünk, amit aztán felbélyegeznek nekünk a postán.

Moloka’i-n egyébként további 4 postát találunk – ez az egyedi hivatal a repülőtérhez közel helyezkedik el, ezért a turisták gyakran igénybe veszik a szolgáltatásaikat. Az ide látogatók örömmel dekorálják saját kezűleg a kókuszokat, néha órákat töltenek ezzel a tevékenységgel, amihez filcet is kapnak a postán. Igazán kreatív alkotások születnek.

A kókuszdiónak száraznak kell lenni, és nem lehet rovar készítette lyuk sem rajta. A világon bárhová küldhetünk kókuszdiót innen, Ausztrália és Új-Zéland kivételével.

Forrás: dailypassport.com