Idén töltsd kinn a nyarat a szabadban!

Olyan gyorsan eltelik a nyár, érdemes hát kihasználnunk minden percet, amit kinn tölthetünk a szabadban! Legyen a kertünk a második otthonunk, ahol nem csak a virágok vagy a vetemény kaphatnak helyet, de egy kényelmes pihenőhely, szemet gyönyörködtető terasz vagy éppen praktikus kerti konyha, bárpult is.

Mutatjuk az idei nyár legmenőbb újdonságait!

1. Az előkert az új hátsókert

Manapság már nem a padra ülünk ki a ház elé, hanem a verandára vagy az előkertbe. Újra divatba jött a porta előtt ücsörögni, azaz nem kell elbújni a hátsó kertbe, ha egy kis fröccsözésre, lazításra vágysz. Remek alkalom a jó szomszédi viszony ápolására is!

Fotó: Becki Owens/Pinterest

2. Hódítanak a színes kültéri csempék

A színes párnák, élénk rongyszőnyegek helyett megérkezett egy tartósabb megoldás: hódítanak a vidám kültéri csempék, járólapok. Ezek a bájos kerámiák biztosan színt visznek a kertbe!

Fotó: stylebyemilyhenderson.com/Pinterest

3. A nyár színe a mandarin

A citrusfélék élénk, friss színnel robbantak be: a meleg árnyalatú mandarin most igazán menő! A bátrabbak akár a bútort is átfesthetik, az óvatosabbak takarók, mécsesek és egyéb kiegészítők közül válasszanak.

Fotó: COCOCOZY/Pinterest

4. A szobabútorok kiköltöznek a teraszra

A terasz vagy a kert valóban a nappali meghosszabbítása lett, miután kiköltözött a teljes szobabútor szőnyegekkel, dohányzóasztallal együtt.

Fotó: whiteandgolddesign.blogspot.com/Pinterest

5. A kültéri lazulós-pihenős terek nélkül nem ér semmit az egész

Egy fröccs vagy egy kerti parti? A kert a lazítás helyszíne is, és csak az igényeinktől (és a baráti társaság méretétől függ), hogy megelégszünk-e egy bárpulttal, vagy egy egész pergolát tervezünk be, sütögetővel, székekkel, házimozi-rendszerrel.

Fotó: Lowe’s/Pinterest

6. Nem csak a nappali falát díszíthetik festmények, képek, bármik

Itt az ideje dekorálni a terasz falát, vagy a hátsó kerítést-mindössze egy jó témára van szükségünk (például a tengeri élet kimeríthetetlennek tűnik), és persze néhány időjárásálló képre, tárgyra, „kacatra”!

Fotó: Completely Coastal/Pinterest

Forrás: HouseBeautiful