Sokan vagyunk, akik rajongunk a nyár slágeréért, a kovászos uborkáért, de a levével eddig nem nagyon tudtunk mit kezdeni.A kovászos uborka levétől leginkább szeretünk megszabadulni. Már csak azért is, mert átható illatát mindenre átragasztja, amihez csak hozzáér.

Nos, ezt tettük eddig. Azonban a kovászos uborka leve kincset ér, ami az újrahasznosítást illeti. Ráadásul állítólag jótékony hatása van szervezetünkre is. Az intenzív felfrissülés mellett vitaminokat és ásványi anyagokat juttatunk vele a szervezetünkbe, valamint segíti az emésztést.

Körbenéztünk tehát ismert gasztrobloggerek háza táján, ők vajon milyen módokon használják fel a levet. Ígéretesebbnél ígéretesebb frissítő leveseket készítenek belőle, ezek közül hoztunk kedvcsinálóul:

A Chili & Vanília bloggere, Mautner Zsófi olyan leves receptjét mutatja be, amelyet szerinte a legmenőbb éttermek étlapjain találunk.

Már csak a tetejére szórt sült császárszalonna miatt is ígéretesnek tűnik: chiliesvanilia.blogspot.hu

Itt videón is megnézheted, hogyan kell elkészíteni:

https://youtu.be/_aB-bkEDoQM

Ha bizonytalan vagy a kovászos uborka készítését illetően, itt találsz egy olyan receptet, amely más sokszor bizonyított: Az elronthatatlan kovászos uborka készítése – képeken