Előbb tudja, hogy feketére vágysz, mint te.

Tudjuk, hogy a drónok ma már mi mindenre képesek: felvételeket készítenek, adatokat gyűjtenek, csomagokat szállítnak – miért ne hozhatnák ki a kávét is? Az IBM legújabb tervei szerint a feketénket is drónok szállítanák, ami még önmagában nem lenne nagy dobás. Az viszont már igen, hogy ez a drón gyakorlatilag már akkor tálcán kínálná az italt, amikor mi még azt sem tudnánk, hogy szükségünk van rá.

Fotó: hagazine.nl

Az intelligens masina ugyanis kamerái és biometrikus érzékelői segítségével a kognitív állapotunkat is meg tudná határozni.

Így például pupilláink kitágulásának mértékét és az arckifejezésünket kielemezve látná, hogy egy kávé minden vágyunk. Ha pedig társaságban töltjük az időt, a beszélgetés hosszúsága és hevessége tükrében ítélné meg, hogy elérkezett-e az idő a kávézásra.

Természetesen ennél egyszerűbben is hozzájuthatnánk a koffeinhez: integetéssel, vagy applikáció segítségével. A drón eközben folyamatosan gyűjtené az adatokat rólunk – a beleegyezésünkkel – hogy megtudja: mivel, hogyan, mikor isszuk a kávét. Ugye, hogy pont ilyen felszolgálóra vágyunk?

Forrás: elelmiszer.hu és sprudge.com