Rendhagyó kampány.

Hamarosan itt a nagyböjt (március 6-tól április 21-ig), amelynek apropóján egy környezetvédő szervezet úgy döntött, hogy fizet a pápának azért, hogy ne fogyasszon húst ez alatt az időszak alatt. A pénzt természetesen az általa kiválasztott jótékony szervezetnek adhatná Ferenc pápa – nem kevésről van szó, 1 millió dollár forog kockán.

A pápának szóló ajánlat egy nemzetközi kampány része, amelyet számos híresség, köztük Paul McCartney is támogat. A kampányolók arra hívják fel a figyelmet, hogy az állattenyésztésnek nagyobb hatása van a globális felmelegedésre, mint a teljes globális közlekedés okozta karbonemissziónak, emellett az állattenyésztés vezető oka az erdőirtásnak és a biodiverzitás csökkenésének. A kampány a farmokon tartott állatok szenvedéseire is hivatkozik és azt is megemlítik, hogy nagy pazarlás az, hogy emberi fogyasztásra is alkalmas gabonával etetik az állatokat.

A Million Dollar Vegan elnevezésű kampány keretein belül az összeget a Blue Horizon Nemzetközi Alapítvány, egy amerikai nonprofit szervezet ajánlotta fel. A szép elképzelés szerint az egyházfőnek tömegeket megmozgató hatása lenne: ha az összes katolikus nem enne 6 hétig húst ennek hatására, az olyan lenne, mintha a Fülöp-szigetek egy évig nem bocsátana ki üvegházhatású gázokat.

Forrás: www.change.org