Állati orr.

A Miami Heat kosárlabdacsapata sajátos ötlettel állt elő annak érdekében, hogy a lelátókat ismét elfoglalhassák a szurkolók. A vírusfertőzést kiszagolni képes ebek segítségével töltenék meg az arénát, legalábbis annak egy részét.

Számos országban sikerült már olyan kutyákat kiképezni, akik képesek kiszagolni a COVID-19 jelenlétét.

Az előszűrés mellett maszkviseléssel, távolságtatással, lezárt ülőhelyekkel, készpénzforgalom nélküliséggel, lázméréssel erősítenék a meccsen a biztonságot. A remények szerint így 2000 szerencsés nézőt tudnának a helyszínre beengedni. A vizsgálatok szerint a kutyák felismerési biztonsága kb. 94%-os, ezért szükség van kiegészítő óvintézkedésekre is.

A repülőtereken, rendőrségi akciókban, katonaságnál vagy épp bizonyos katasztrófák esetén már régóta alkalmaznak kiképzett kutyákat. Sporteseményeknél sem ismeretlenek, hiszen éppen a szóban forgó arénában is bevetik őket időnként esetleges robbanószerek felderítéséhez. A kutyákat ugyanis több eshetőségre képzik ki, képesek a bombákat, kábítószereket, kiszagolni, de egyesek akár az alacsony vércukorszintet és a depressziót is.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org

A kiemelt kép illusztráció.