Na fogd meg a söröm!

1979 óta minden év júliusának második szombatján több száz vagy ezer ember gyűlik össze Kaliforniában, Laguna Nigel közelében, egy vasúti pálya melletti a kerítésnél. Az egybegyűltek nemes egyszerűséggel letolják a nadrágjukat és a csupasz feneküket az elhaladó vonat felé mutatják. A szerelvény még le is lassít, így a rajta utazóknak van idejük ’élvezni’ a látványt.

Az őrült szokás az ingyen alkohol ígéretével indult. A szóbeszéd szerint 1979-ben a szomszédos bár tulajdonosa felajánlotta, hogy fizet egy italt bárkinek, aki kiszalad a vonat mellé és pucér ülepét mutatja a következő vagonnak. Néhányan elfogadták kihívást, hagyomány született.

Mooning the Amtrak Surfliner

Azóta minden évben egyre több ember gyülekezik itt. Az első Amtrak vonat már 7:30 körül érkezik, aztán jön a többi, egészen majdnem éjfélig, amikor is az utolsó szerelvény átrobog.

29th Annual Moon the Amtrak

29th Annual Moon the Amtrak

Az elmúlt években az esemény már több lett, mint csupán popsimutogatás. 2008-ban például több mint 10 ezren gyűltek össze és kicsit kaotikussá vált az egész. Néhány hölgy a pólóját is lekapta, végül a rendőröknek kellett közbeavatkozniuk. Azóta már rendőri biztosítás mellett, korlátozásokkal szervezik a programot.

29th Annual Moon the Amtrak

Anthony, Rose, and Friends

P1010202

Forrás: www.amusingplanet.com